Vaječná masitá tlačenka
snadné
Postup
1 Vejce oloupejte a nadrobno nakrájejte, salám nakrájejte na
2 drobné kostky. Obojí smíchejte s mletým masem, syrovými
3 vejci, ochuťte vegetou a solí, důkladně promíchejte. Odstřihněte
4 potřebnou délku střeva, jeden nebo dva kusy podle množství
5 směsi a velikosti hrnce, ve kterém budete tlačenku vařit.
6 Naplňte střevo směsí, dobře je zavažte, vložte do vařící vody
7 v přiměřeně velkém hrnci a vařte při mírné teplotě zvolna 2
8 hodiny. Nechte vychladnout, potom dejte ztuhnout do chladničky,
9 nakrájejte na plátky a podávejte s chlebem a zeleninou.
Mohlo by Vás zajímat
Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka. Maso vykostíme a necháme ...
Z másla a hladké mouky připravíme jíšku, přidáme vejce, sůl a mícháme, až se vejce s jíškou spojí a utvoří malé hrudky. Pak zalijeme zeleninovým ...
Vodu,solamyl,písk.cukr a kakao vaříme 5 minut na hustou kaši,pak přidáme čokoládu na vaření a po rozpuštění přimícháme omegu.Necháme vychladit a ...
Salám, vejce a zeleninu nakrájíme. Vodu ze zeleniny a ocet slijeme a dáme do ní nabobtnat želatinu. Přidáme masox a přivedeme do varu. Smícháme s...
·
Komentáře