Valtická roláda
Postup
1 Jemně nakrájenou cibuli a žampióny osmahneme na oleji.
2 Rohlíky namočíme do mléka, vymačkáme a přidáme k žampiónům, dle chuti okořeníme, přidáme vejce.
3 Listové těsto rozválíme na obdélník (síla 0,5 - 1cm), poklademe plátky sýra a šunky, přidáme žampiónovou směs, doprostřed dáme párek, zavineme (jako štrůdl), potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem nebo sezamem.
4 Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Poznámka
*Mohlo by Vás zajímat
Plec ze zvěřiny rozkrájíme na tenčí plát, naklepeme, osolíme a opepříme, přidáme i zvěřinové koření. Na takto připravený plát masa klademe na plá...
Hovězí maso omyjeme a ostrým nožem rozřízneme, aby vznikl větší plát. Maso naklepeme, osolíme, posypeme zázvorem a pepřem. V misce smícháme hořči...
Karamely rozpustíme v páře, přidáme máslo a důkladně promícháme. Nalijme na burizony do misky, promícháme a na alobalu vytvarujeme roládu, kterou...
Vejce a cukr ušlehat, přidat mouku. Na plech položit bílý papír, pomastit a vysypat moukou. Těsto nalít a péci do růžova,teplé se sroluje a nechá...
Komentáře