Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Telecí maso > Telecí kýta ze staré fary
 

Telecí kýta ze staré fary

Telecí kýta ze staré fary
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Časová náročnost
127 min.
Počet zobrazení
1033x
Autor: lab 23858

SUROVINY

Ingredience:
1 kg telecí kýty
70 g syrového hřbetního vepřového sádla
300 g smržů
80 g syrové neuzené šunky
80 g másla
50 g cibule
40 g mrkve
30 g mouky
11 dl suchého bílého vína
11 dl hovězího vývaru
1 žloutek
3 dl smetany
kari
pepř
sůl
lžíce nasekaných svěžích estragonových lístků

POSTUP

Příprava:
1. Solí, pepřem a kari kořením telecí kýtu okořeníme, pak zabalíme do plátků syrového sádla a ovážeme. Očistíme a nakrájíme smrže.

2. Do kastrolku na 80 g másla dáme opéci dozlatova trochu zbylého syrového sádla nakrájeného na kostičky, spolu s 80 g syrové šunky, rovněž nakrájené na kostičky. Když je sádlo a šunka opečená, vybereme je a uchováme v teple mezi dvěma talířky.

3. Do kastrolu pak vložíme telecí kýtu a dozlatova ji na prudkém ohni ze všech stran opečeme. Pak přidáme sekanou cibuli, mrkev pokrájenou na kolečka, 1 lžičky kari koření, poprášíme moukou a necháme zasmahnout. Potom zalijeme bílým vínem a hovězím vývarem, osolíme a necháme pomalu na velmi mírném ohni pod pokličkou dusit asi 1 1 hodiny, občas zamícháme a maso obrátíme.

4. Potom přidáme šunku se sádlem, nakrájené smrže,, přidáme ještě trochu soli, pepře a nepatrně kari koření. Zasypeme vrchovatou lžící estragonu, jehož svěží lístky velmi jemně nastříháme nůžkami. Vše dobře promícháme a necháme ještě dusit asi 1 hodinu.

5. Pak kýtu vyjmeme, rozbalíme a odstraníme plátky sádla, položíme do vyhřáté mísy, zakryjeme a dáme do tepla. Ve 3 dl smetany rozmícháme žloutek a za neustálého míchání zahustíme šťávu., ale nevaříme. Šťávu pak nalijeme do mísy kolem masa, zbytek podáváme v omáčníku.


Doporučená příloha:
bílé pečivo francouzského typu a krásné bílé víno (nejlépe z oblasti Anjou)
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2014
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.