Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Těstoviny > Fazole s Těstovinami - pasta e fagioli
 

Fazole s Těstovinami - pasta e fagioli

Fazole s Těstovinami - pasta e fagioli
 
  • přidat obrázek ...
 
*
Počet porcí
4
Náročnost
lehký
Počet zobrazení
2806x
Autor: neuveden

SUROVINY

0,5 kg bílých fazolí
sůl
česnek
olej
krátké těstoviny
2 mrkve
0,5 kg čerstvých rajčat (nebo loupaných)
bazalka
šalvěj
petržel
parmazán
případně peperončíno

POSTUP

Fazole namočíme přes noc. Scedíme a dáme do tlakového hrnce, přidáme hodně vody, nakrájenou mrkev, rozmarýn, petržel, bazalku, šalvěj, česnek, na kostičky nakrájená rajčata a posolíme a 40 min. vaříme v přetlakovém hrnci. Až fazole změknou, vezmeme ponorný mixer a trochu je rozmixujeme, pak přidáme půl litru vody a 200g různých zbytků krátkých těstovin. Zamícháme a vaříme za občasného míchání 10 min. Nakonec vmícháme 0,75 lžíce olivového oleje. Každý talíř posypeme hustě parmazánem. Nebo:- jednodušší: Fazole dáme do přetlakového hrnce, přidáme hodně vody (asi 6-7 cm), nakrájenou mrkev, rozmarýn, petržel, bazalku, šalvěj, co máme z koření, osolíme a 1 hod. vaříme v přetlakovém hrnci. Až fazole změknou, vezmeme ponorný mixer a asi 2x ho rychle ponoříme (trošku fazole rozmixujeme, aby se lépe spojily s těstovinami). Na pánvi pomalu osmahneme na olivovém oleji na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a 4 stroužky česneku spolu s kouskem nakrájeného peperončína, pak přidáme 3 na kousky nakrájená rajčata a nakrájený petržel, zamícháme a podusíme, až se olej zabarví do červena a vypneme. Do přetlakového hrnce s fazolemi přidáme alespoň půl litru vody, dle potřeby i víc a 200g různých zbytků krátkých těstovin. Přidáme omáčku z pánve. Zamícháme a vaříme za občasného míchání 10 min. Nakonec vmícháme 0,75 lžíce olivového oleje, případně fazole rozředíme, aby se daly jíst polévkovou lžící (tj. ne úplně jako polévka, ale rovněž ne husté). Každý talíř posypeme hustě parmazánem. Je lépe vařit večer, aby se jídlo odleželo. Když toho bude víc, můžeme hned oddělat do krabičky a dát do mrazáku.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.