Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Těstoviny > Francouzské šunkofleky
 

Francouzské šunkofleky

Francouzské šunkofleky
 
  • přidat obrázek ...
 
*****
Počet porcí
4
Časová náročnost
30 min.
Počet zobrazení
3211x
Autor: neuveden

SUROVINY

4 středně progresivní brambory
250 g fleků
300 g uzeného masa nebo uzeniny
5 vajec
0,25 l smetany
1 hrnek zmrazené zeleninové směsi
1 menší cibule
1 hrst nasekané kudrnky
drcený barevný pepř
domácí vegeta
200 g tvrdého sýra
hrudka sádla

POSTUP

Nevíme-li, zda udělat k večeři šunkofleky nebo francouzské brambory – nebo pokud víme, že v noci dostaneme zase na něco chuť, ale ještě nevíme na co – nebo prostě že jenom tak nevíme co roupama...
Brambory uvařené ve slupce odslupkujeme a nakrájíme na kolečka. Fleky uvaříme do poloměkka, 2 vajíčka dotvrda, uzené nakrájíme na malé kousky a cibuli na půlkolečka.
Do poloviny sádlem vymazaného pekáčku navrstvíme střídavě kolečka brambor, měsíčky cibule, kolečka vajec, kousky uzeného, sem tam zapudrujeme pepřem, vegetou a zmrazenou zeleninou. Uvařené a scezené fleky promícháme s kousky uzeného, zbylou zeleninou a 0,75 nasekané kudrnaté nati, lehce dopepříme a dovegetíme. Touto směsí vyplníme druhou polovinu pekáče, bramborovou půlku posypeme zbylou kudrnkou a vše zalijeme smetanou s rozkvedlanými 3 vejci, vegetou a pepřem (pozor, už jsme trochu solilopepřili).
Při plnění pekáče se snažíme dodržovat demarkační linii mezi bramborami a šunkofleky, aby později nedocházelo mezi strávníky ke sporům, kde končí Země krále Miroslava a kde začíná Půlnoční království.
Pekáč vložíme do řádně rozpálené pece a čekáme, až se nám začnou na povrchu tvořit rozverné křupičky (moje pec to zvládne za 20 minut na plný tah). Pak vše posypeme strouhaným sýrem a necháme ve vypnuté peci ještě zatavit.



Jíme všichni přímo z pekáče, bereme si co hrdlo ráčí a hlídáme, jestli se nám někdo necourá přes hranice. Naopak, nenápadně vyďoubáváme sousedům křupičky, protože ty jsou nejlepší a v tuzemsku jich máme nedostatek.



Doporučená příloha:
Flaška kyselých okurek.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.