Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Těstoviny > Lazagne so syrom
 

Lazagne so syrom

Lazagne so syrom
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
6
Počet zobrazení
1119x
Autor: ddk

SUROVINY

2 mrkvy
? menšieho koreňového zeleru
1 cibuľu
95 g prerastenej slaninky
950 g paradajok
80 g masla
60 g múky
0,5 litra hovädzieho vývaru (môže byť aj bujón)
0,25 l mlieka
250 g sladkej smotany
180 g strúhaného parmezánu alebo iného tvrdšieho a pikantného syra
soľ
korenie
muškátový oriešok
9 plátov cesta na lazagne podľa veľkosti nádoby na pečenie
3 PL olivového oleja
400 g mletého hovädzieho mäsa
70 g paradajkového pretlaku
1 KL oregana

POSTUP

Mrkvu a zeler očistíme a umyjeme, cibuľu ošúpeme.
Zeleninu a slaninku nakrájame nadrobno.
Paradajky ponoríme do horúcej vody, ošúpeme, nakrájame na mesiačiky.
Jemne osolíme a dusíme asi 7 minút.
Rozohrejeme maslo na bešamelovú omáčku, pridáme múku a necháme speniť.
Zalejeme vývarom, mliekom, pridáme smotanu a krátko povaríme.
Vmiešame 75 g strúhaného syra.
Ochutíme soľou, korením a polovičkou nastrúhaného muškátového orieška.
Cestovinové pláty varíme v osolenej vode s 1 PL oleja približne 5 minút.
Nesmú byť príliš mäkké.
Scedíme a rozložíme ich na alobal alebo na fóliu.
Zohrejeme zvyšný olej, opečieme v ňom nakrájanú slaninku aj cibuľku.
Vložíme mleté mäso a za stáleho miešania restujeme.
Pridáme zeler, mrkvu, paradajkový pretlak a predvarené paradajky.
Osolíme, okoreníme, pridáme oregano a dusíme, kým sa šťava neodparí.
Pekáčik vytrieme tukom.
Kladieme striedavo vrstvu lasagní a vrstvu mletého mäsa so zeleninou, bešamel a končíme vrstvou cestovinových plátov s bešamelom.
Posypeme zvyšnou časťou strúhaného syra a pečieme pri miernej teplote do zlatista.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2020
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.