Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Těstoviny > Špagety se slávkami
 

Špagety se slávkami

Špagety se slávkami
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Časová náročnost
45 min.
Počet zobrazení
12x
Autor: neuveden

SUROVINY

0,75 hrnku - voda
1 ks malá cibule
350 g špagety
0,5 hrnku - bílé víno
0,67 hrnku - suchý vermut
1 lžíce kukuřičný olej
900 g celé slávky
2 lžíce krájený kopr
0,25 lžičky celý šafrán
2 lžíce hladká mouka
podle chuti::
sůl
pepř

POSTUP

Slávky očistíme a zbavíme byssových vláken. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Šafránová vlákna jemně rozmělníme, dáme do misky a přilijeme vodu. Slávky, které se neuzavřou po poklepání nožem, vytřídíme, zbytek dáme do hrnce. Přidáme víno, hrnec přikryjeme pokličkou a slávky vaříme na prudkém ohni 5 minut. Během této doby hrncem několikrát potřeseme. Slávky, které zůstanou zavřené i po 5 minutách vaření, vyhodíme. Tekutinu přecedíme přes mušelín, slávky vyloupeme. Na hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a opékáme ji na mírném ohni 5 minut. Vmícháme mouku a za stálého míchání ji minutu zahříváme. Pánev odstavíme a postupně vešleháme vermut. Pánev vrátíme na oheň a omáčku vaříme 2 minuty do zhoustnutí. Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, přidáme špagety a vaříme je 8 - 10 minut tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Do omáčky vmícháme 4 lžíce tekutiny, v níž se vařily slávky, a šafránovou směs. Přidáme slávky a kopr a podle chuti osolíme a opepříme. Slávky na mírném ohni pejeme. Špagety scedíme, dáme do mísy a protřeseme s omáčkou.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.