Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Těstoviny > Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou
 

Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou

Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Časová náročnost
44 min.
Počet zobrazení
503x
Autor: neuveden

SUROVINY

Ingredience:
200 g těstovin (široké nudle)
sůl
150 g mraženého hrášku
200 g šunkového salámu
200 g tvrdého sýra
2 cibule
200 g smetany ke šlehání
3 vejce
2 lžíce másla
pepř
sladká paprika
muškátový oříšek
tuk a strouhanka na vymazání pekáče
1 Na omáčku: 1 malá cibule
2 lžíce másla
2 lžíce polohrubé mouky
4 lžíce rajského protlaku
2 lžíce kečupu
0,5 kostky masového bujónu
1 bobkový list
2 hřebíčky
cukr
sůl
pepř

POSTUP

Postup přípravy: Těstoviny uvaříme, scedíme, propláchneme vodou a necháme okapat. Hrášek vložíme do vařící osolené vody a zhruba 5 min. blanšírujeme. I ten necháme okapat. Šunkový salám nakrájíme na kostičky, sýr nahrubo nastrouháme, cibuli jemně nasekáme. Smícháme těstoviny, hrášek, salám, 0,75 celkového množství sýra, cibuli a vložíme do vymazaného a vysypaného vyššího pekáčku.
Ve smetaně rozkvedláme vejce, ochutíme solí, pepřem, paprikou, muškátovým oříškem a nalijeme na těstoviny. Ty pak posypeme zbylým sýrem a poklademe vločkami másla. Dáme do předehřáté trouby (el. sporák 200 °C) a 35 minut zapékáme.
Na omáčku rozehřejeme tuk, osmahneme mouku a rozmícháme ji s protlakem a kečupem. Podlijeme 0,5 l vody, rozdrobíme bujón a přivedeme k varu. Přidáme oloupanou celou cibuli do které zapíchneme bobkový list a hřebíčky, povaříme 5 minut v omáčce a vyjmeme. Omáčku ochutíme solí, pepřem a cukrem a podáváme k těstovinám.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2020
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.