Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Těstoviny > Zapékaný Závin se špenátem s rajskou omáčkou
 

Zapékaný Závin se špenátem s rajskou omáčkou

Zapékaný Závin se špenátem s rajskou omáčkou
 
  • přidat obrázek ...
 
*
Počet porcí
4
Náročnost
lehký
Počet zobrazení
1020x
Autor: neuveden

SUROVINY

POSTUP

Koupíme rotolo di pasta all uovo Buitoni, tj polotovar - hotové čerstvé nudlové těsto, nezmražené, vhodné i na lasagně a špenátový závin. Těsto rozbalíme, rozkrojíme příčně na půlku, aby vznikly dva díly, na dva štrúdly. Nebo uděláme čerstvé domácí těsto a rozválíme je. Náplň: 0,5 kg špenátu, 250 g ricotty nebo suchého tvarohu, 2 vejce, sůl Špenát umyjeme a dáme do velkého kastrolu, osolíme, přidáme trochu olivového oleje, ani ne půl sklenky vody, přikryjeme poklicí a necháme vařit asi 3 min. Špenát hodně vymačkáme, případně trochu pokrájíme a dáme do větší mísy, osolíme, přidáme ricottu a vajíčka. řádně rozmícháme. Můžeme přimíchat trochu parmazánu. Tuto náplň dáme pak velkou lžící na celé pláty těsta, rozetřeme je pravidelně špachtlí. Pak zabalíme těsto do válečku, aby vznikl štrúdl. Ostrým nožem, abychom štrúdl nemuseli zbytečně stlačovat, nakrájíme štrúdl na plátky silné asi 1,5 -2 cm. Připravíme si ve větším kastrolu rajskou omáčku, viz: Rychlá rajčatová bešamelová omáčka - vhodná na lasagně, canneloni, zapékané palačinky, zapékaný špenátový štrúdl apod. Do zapékací mísy (i kulaté, ale s kolmým okrajem), dáme na dno rajskou omáčku. Nahoru naskládáme na placato nakrájený štrúdl, těsně vedle sebe a polijeme zbytkem omáčky. Posypeme strouhaným parmazánem. Dáme zapéct do mikrovlnky asi na 8-10 min. Moc dobré.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.