Zapečené uzené po horňácku

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • uzené krkovičky 750 g
  • vařených brambor, sůl, kmín 750 g
  • sádla, 150 g cibule, 500 g kyse- 125 g
  • vejce - lého zelí, 250 g smetany 3

Postup

1 Uzenou krkovici uvaříme, vykostíme a
2 nakrájíme na plátky. Uvařené brambory
3 nakrájíme na plátky, smícháme se solí a
4 kmínem a s částí usmažené cibulky. Ky-
5 selé zelí uvaříme, osolíme a promícháme
6 se zbylou cibulkou. Do pekáčku vymaště-
7 ného sádlem klademe vrstvu brambor, ze-
8 lí, masa, opět zelí, navrch brambory,
9 zalijeme rozšlehanou smetanou s vejci
10 a v horké troubě zapečeme. Podáváme
11 s hlávkovým salátem

Mohlo by Vás zajímat

Smažený řízek z uzené krkovice
Z uzené krkovice nakrájíme 100g plátky. Plátky potřeme česnekem, na ně položíme plátek sýra a obalíme. Řízky smažíme v rozpáleném tuku po obou st...
 · 00:30 · 
Spišská klobása
Příprava: Obdobně jako spišské párky je spišská klobása oblíbená při domácích porážkách v některých slovenských krajích. Je proto oblíbená, že j...
 · 
Domácí klobásy ii
Příprava: Při uzení se také udívají domácí klobásy, které se podle místních zvyků a zkušeností různě upravují. Někde se připravují klobásy z ...
 · 
Spišské párky
Příprava: K přípravě se používá čerstvého libového vepřového masa z kýty a plece a tučného vepřového masa z ramínka a bůčku, popřípadě z krkov...
 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...