Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Vepřové maso > Báječné šťavnaté vepřové karé - pečínka.
 

Báječné šťavnaté vepřové karé - pečínka.

Báječné šťavnaté vepřové karé - pečínka.
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
6
Počet zobrazení
7394x
Autor: neuveden

SUROVINY

1400 g vepřového karé s odejmutou kůží a zadní kostí (aby se pěčínka dala krájet mezi kostmi žeber)
4 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku rozkrojených napůl
0,75 hrnku šalvěje, nebo rozmarýnu
1 l mléka
nastrouhaná kůra ze dvou citronů
šťáva z jednoho citronu
sůl a pepř

POSTUP

Předehřát troubu na 200°C. Připravit vepřové. Odkrájet přebytečný tuk až na tenkou vrstvu. Kosti žeber a tuk udrží maso nevysušené. Rozehřát olej na velkém pekáči a osmažit na něm maso po všech stranách. Vyjmout maso a slít tuk (upotřebit na něco jiného). Na pekáč rozložit bylinku a na ni česneky (bylinky vyvýší maso, takže se nevaří v mléce, ale peče do křupava). Položit na ně maso. Maso polít mlékem a osolit ho a popepřit. Vrátit na oheň a přivéct do varu. Znovu odstavit a přidat na pekáč citronovou kůru i šťávu. Vložit pekáč do trouby a péct maso po 20min. Snížit teplotu na 150°C a péct dále po 1 až 1,5 hodiny. Záleží na tloušťce masa. Je-li zapotřeby, tak sem tam přilít trochu víc mléka, aby výpek byl tekutý. Polévat pečínku výpekem každých asi 30min. Nepřikrývat, aby se šťáva z masa nakonec vypekla a tuk na povrchu masa se stal křupavým. Jak vyzkoušet, je-li maso upečené. Zapíchnout do masa kovovou jehlu, počítat do 10 a vytáhnout ji. Položit ji pod vnitřní stranu zápěstí na ruce. Jestli je jehla horká na dotek, tak je maso upečené. Nechat maso stát po 10min. před krájením. Chcete-li tak přecedit omáčku, nebo ji rozmixovat, bez bylinky, ale nemusíte, bude vypadat zdrcnutá, ale chutnat výborně. Podávat omáčku bez bylinky v omáčníku. Jako příloha je výborný podušený fenykl, Cavolo nero, nebo zapečená zelenina podle receptu ZDE.Hledej :Pečená kořenová zelenina Původní kuchyní tohoto receptu je Itálie
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.