
Barydara (cikánské jídlo)
SUROVINY
1 sklenice kysaného zelí
0,5 kg krkovičky bez kosti
0,5 kg uzeného bez kosti
kroupy
sádlo
2-3 cibule
chléb
kmín
sůl
pepř
hladká mouka
0,5 kg krkovičky bez kosti
0,5 kg uzeného bez kosti
kroupy
sádlo
2-3 cibule
chléb
kmín
sůl
pepř
hladká mouka
POSTUP
Do hrnce dáme zelí, kroupy a zalijeme vodou, přidáme uzené maso a vaříme. Přidáme koření a postupně dolíváme vodu.
Na cibuli orestujeme na kostičky nakrájenou krkovičku.
Když kroupy v hrnci změknou, vyjmeme uzené maso a nakrájíme také na kostičky. Poté vrátíme do hrnce, kam přidáme i směs cibulky a uzeného masa z pánve. Když se voda vyvaří, zaprášíme hladkou moukou. Podáváme s chlebem či houskovým knedlíkem.
Na cibuli orestujeme na kostičky nakrájenou krkovičku.
Když kroupy v hrnci změknou, vyjmeme uzené maso a nakrájíme také na kostičky. Poté vrátíme do hrnce, kam přidáme i směs cibulky a uzeného masa z pánve. Když se voda vyvaří, zaprášíme hladkou moukou. Podáváme s chlebem či houskovým knedlíkem.
Recept "Barydara (cikánské jídlo)" porušuje má autorská práva.
KOMENTÁŘE

Nový komentář

Eugen Letý © 2004 - 2019
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.