Bulharovo zelí

0 hodnocení02:00
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • masa, může být i libový bok 1 kg
  • sádla 100 g
  • větší cibule 4
  • hlávky bílého zelí 0,75
  • ostrého kečupu 150 g
  • sladkého kečupu 150 g
  • velká palička česneku
  • živých (čerstvých ) rajčat nebo z konzervy 300 g
  • sůl, pepř, ocet
  • lžička mleté papriky, dávám uzenou

Postup

1 Příprava:
2 Na sádle zpěnit cibuli, maso nakrájet na větší nudle, orestovat s cibulí.
3 Podlít, nemusí být ani potopené, osolit, opepřit a podusit do poloměkka.
4 Zelí nakrájet na nudličky, dvě třetiny přidat k masu. Přidat rajčata a papriku. Když je maso měkké dosypat zbylé zelí, přidat kečup a česnek utřený se solí a ještě chvíli povařit. Dochutit solí a pepřem.
5 Nejlepší je druhý den.
6 Doporučená příloha:
7 čerstvý chléb

Mohlo by Vás zajímat

Segetinský guláš
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
 · 01:15 · 
Vepřový záhorácký závitek
Očištěný vepřový bůček bez kůže vykostíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, paličkou, osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem.Na sádle osmahn...
Bůčkové závitky se zelím
Bůček bez kůže nakrájíme na 1 cm silné plátky, naklepeme, posolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Slaninu nakrájíme nadrobno a vyškva...
 · 01:10 · 
Kotlety v zelí
Kotlety očistíme od odseků kostí - pokud je to potřeba, omyjeme a důkladně osušíme. Pak je po okrajích nařízneme a celé lehce naklepeme. Připrave...
 · 01:15 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...