Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Vepřové maso > Chutné vídeňské medajlonky z vepřového masa.
 

Chutné vídeňské medajlonky z vepřového masa.

Chutné vídeňské medajlonky z vepřového masa.
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
6
Počet zobrazení
1319x
Autor: neuveden

SUROVINY

2 stroužky česněku
400 ml olivového oleje
vepřová pananka, 6 porcí 170g každá nakrájená na 3 medajlonky (dohromady 18), očištěné a uschované jakékoliv odřezky masa a tuku na omáčku
1 mrkev, oloupaná a na dobné kostky nakrájená
1 celer na jemné kostičky nakrájený
1 střední cibule, na jemno nakrájená
kmín
340 ml tmavého piva
1 zarovnaná lžička vývaru v prášku rozpuštěného v 8 lžících vody
sůl (pozor, vývar bývá přesolený!) a pepř podle chuti

POSTUP

Rozmixovat olej s česnekem do hladka.

Položit medajlonky do mísy s česnekovým olejem, otočit je tak, aby byly obalené v oleji. Přidat zeleninu, posypat kmínem a nechat přikryté marinovat po 12hodin.

Osmažit uschované vepřové odřezky nakrájené na kostičky a tuk na pánvi. Přidat okapanou zeleninu z marinády a také ji osmažit. Zalít vše pivem a zredukovat ho na půl. Ochutit kmínem. Přidat vývar a dusit nepřikryté na pomalém ohni po 1 -1,5 hodiny. Sem tam zamíchat a je-li nutné, přilít malou trochu vývaru.

Vyjmout madajlonky z marinády, osušit je a pomastit česnekovým oleje. Rozehřát zbytek česnekového oleje na pánvi a na středním ohni osmažit medajlonky na každé straně asi 3-4min. Vyjmout je a dát stranou.

Vytřít pánev ubrouskem. Přelít omáčku přes síto do pánve, vrátit do ní meddajlonky a ohřát je v omáčce, která se již nevaří.

Poskládat 3 medajlonky na každý nahřátý talíř a polít je omáčkou.

Doporučená příloha:
¨Balíčky zelených fazolek z Vídně¨ z Labužníka a stejné pivo.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2014
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.