Cikánský tokáň

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • vepřové maso (kýta nebo plec)
  • cibule
  • česnek
  • slanina
  • olej
  • paprika
  • červené víno
  • paprikový lusk
  • rajče
  • červená cibule
  • rajský protlak - v krabičce

Postup

1 Postup přípravy: Na oleji osmahneme cibuli, česnek, přidáme slaninu, necháme zesklovatět, přidáme na nudličky nakrájené maso, rychle opečeme, stáhneme z plamene, okořeníme paprikou (pozor na spálení), osolíme, opepříme, mírně podlijeme vínem a vodou a pomalu dusíme, podléváme vždy jen málo, před koncem dušení přidíme rajský protlak - měla by vzniknout hustá šťáva, maso by nemělo plavat. Na talíři ozdobíme každou porci nakrájenou paprikou, rajčetem, cibulí. Příloha: opečené brambory.

Mohlo by Vás zajímat

Pivovarský tokáň
Maso nakrájíme na nudličky přes vlákno. Na sádle zapěníme cibulku,k ní přidáme maso a ze všech stran rychle opečeme. Potom maso osolíme , přidáme...
 · 
Cikánský řízek
Die Schweineschnitzel mit Pfeffer und Paprikapulver würzen. Dann in Mehl wenden. Gesalzen wird erst nach dem Braten, damit das Fleisch nicht zäh ...
 ·  · 00:30
Tokáň podľa starého maďarského spôsobu
Na masti vyškvaríme nakrájanú slaninu, pridáme jemne pokrájanú cibuľu a hovädzie mäso pokrájané na kocky a dusíme vo vlastnej šťave. Asi po polho...
 ·  · 00:30 · 01:30
Pivovarský tokáň
Vepřové maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Cibuli si oloupeme a nakrájíme, v kastrolu rozpálíme olej (nebo sádlo) a nakrájené maso...
 ·  · 00:30 · 01:30 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...