Dijonské cibulové řízky

0 hodnocení02:00
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • vepřových řízků (kýta, plec, karé) 4 ks
  • 1-2 ks cibule
  • dijonské hořčice 2 pl
  • stroužky česneku 2 ks
  • hladké mouky 2 pl
  • pepř
  • sůl
  • olej na smažení

Postup

1 Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Maso lehce naklepeme, případně nakrojíme okraje, aby se maso nekroutilo. V misce smícháme dijonskou hořčici, utřený česnek, sůl a pepř. Touto hořčičnou směsí potřeme jednotlivé kousky masa z jedné strany. Na hořčici poklademe cibuli, kterou jsme pokrájeli na kolečka. Je dobré ještě cibuli k masu řádně přitlačit. Takto připravené řízky necháme alespoň hodinku odležet. Před smažením obalíme každý řízek v hladké mouce. Smažíme na rozpáleném oleji nejdříve stranou cibule.
2 Doporučená příloha:
3 brambor a zeleninový salát

Mohlo by Vás zajímat

Boskovický měšec a šťouchané brambory
Z kýty nakrájíme řízky, naklepeme je, naplníme zelím,plátkem slaniny, dílkem vejce uvařeným natvrdo a klobásou, Naplněné maso upravíme do tvaru m...
Máslové řízky z bůčku
Maso nakrájíme na kostky a umeleme současně se zvlhčenou žemlí. Mírně osolíme, přidáme Vegetu a mléko a vypracujeme hmotu. Dáme ji do druhého...
Přírodní nakládané řízky
Postup přípravy: Všechny ingredience promícháme a rozšleháme. Maso nakrájíme na libovolné řízky, trochu naklepeme. Jednotlivé plátky namáčíme do ...
 · 00:44
Smažené vepřové řízky s česnekem
Řízky potřeme s česnekem, osolíme, obalíme v hladké mouce a v těstíčku, které jsme připravili smícháním ingrediencí. Pečeme v malém množství olej...
 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...