Francouzské škvarky Rillons

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • libovějšího bůčku 1 kg
  • půl litru bílého vína
  • pepř
  • sůl

Postup

1 Postup přípravy: Prý je to recept francouzských pastevců. Nevím, ale je chutný.
2 Nakrájíme bůček na větší kostky, opepříme a osolíme. Dáme do misky a zatížíme poklicí, v chladu necháme 1 den uležet. Poté nalijeme 2 dcl vína do hrnce, nasypeme kostky bůčku a necháme stejně jako škvarky škvařit. Nepodléváme vodou, jen vínem. Škvarky vyndáme ve chvíli, kdy se jeví jako hodně opečené maso (skoro velmi opečené).
3 TIP: vyškvařené sádlo z Rillons slijeme, a použijeme příště pod další Rillons. Ale většinou se sní dříve. Nic pro zastánce zdravé výživy. Ale myslím,že občas se zahřešit dá.
4 Příloha: dobrý měkký chléb. Doporučuji dobré sušší bílé víno.

Mohlo by Vás zajímat

Hósenky stréčka Křópala
Přiznám se upřímně, že mě hodně překvapila reakce Labužníků na recept od stréčka Křópala. Tak přidávám ještě jeden ze stejné dílny. --------- P...
01:00
Pečené škvarky - vejpečky
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky, veliké asi 5x5 cm. Kousky masa rozložíme do pekáče a potřeme dobře rozetřeným česnekem (pro usnadnění můžeme ...
01:00 · 00:30
Žemlová jelítka
Na výrobu žemlových jelítek se používá tučných vepřových laloků, masa z hlav, škvarků i se sádlem, krájených žemlí, vepřové krve a polévky, kořen...
01:00 · 00:30
Jak na vyškvaření vepřového sádla
Existují dva druhy sádla vepřů. Podlkožní, neboli řemenové (používá se také na uzenou slaninu) a vnitřní, neboli plsní, které po vyškvaření nemá ...
01:00 · 00:30
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...