Francouzský plátek

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Žloutky rozšleháme se solamylem. Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Potom je namočíme do vaječné směsi a na polovině rozehřátého oleje z obou stran opečeme doměkka. Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Do kastrolu dáme zbylý olej, nakrájené houby, koňak, cukr a sůl podle chuti. Promícháme a přivedeme k varu. Do horké směsi vložíme opečené plátky masa a prohřejeme. Rozdělíme na talíře a podáváme s rýží nebo s hranolkami. Hotový pokrm můžeme ozdobit čerstvou zeleninou a snítkou petrželky.

Mohlo by Vás zajímat

Zvíkovský rarášek v alobalu
Vepřové plátky mírně nakle­peme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrá­jen...
Pečené maso s paprikášem
1. Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme a potřeme z obou stran hořčicí. Na to poklademe nahrubo nakrájenou cibuli. Pak na každý plátek masa pokládá...
 · 01:00
Bůčkové závitky se zelím
Bůček bez kůže nakrájíme na 1 cm silné plátky, naklepeme, posolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Slaninu nakrájíme nadrobno a vyškva...
 · 01:10 · 
Vamberecký řízek
Z kýty ukrojíme přes vlákno plátek mírně jej naklepeme, osolíme a do středu položíme plátek sýra, cibule a párku. Plátek přeložíme, obalíme v pro...
 · 00:01 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...