Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Vepřové maso > Hanácké plněné kapsy s valašskou pohankou
 

Hanácké plněné kapsy s valašskou pohankou

Hanácké plněné kapsy s valašskou pohankou
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
12
Časová náročnost
40 min.
Počet zobrazení
1075x
Autor: neuveden

SUROVINY

1 kg libové vepřové kýty (ořech)
200 g drůbežích jater
12 plátků anglické slaniny
cibule červená
cibule žlutá
0,5 l světlého pšeničného piva
100 g škvařeného sádla, másla nebo jiného tuku
sůl
MAGGI Zlatý Slepičí bujón
MAGGI Bylinky česnek a petržel
pohanka
česnek
slanina
cibulka
máslo

POSTUP

Odblaněná játra nakrájíme na proužky, osmažíme na části másla s cibulkou a přidáme kostku MAGGI Bylinky česnek a petržel. Z vepřové kýty nakrájíme 12 řízků, rozklepeme je, osolíme, poklademe je játry a zavineme, okraje upevníme párátky. Kapsy poprášíme moukou, vložíme na pekáček s rozehřátým sádlem, orestujeme, poté je podlijeme vývarem z MAGGI Zlatého slepičího bujónu a světlým pšeničným pivem a dusíme v troubě pod poklicí. Ke konci tepelné úpravy poklici sejmeme, aby řízky zčervenaly a nakonec přidáme zbývající máslo. Základní úprava pohanky: Pohanku vypereme, spaříme na sítu. Pro 4 osoby stačí 1 balíček pohanky. Na oleji zpěníme cibulku, vsypeme vypranou pohanku, osolíme, opepříme, chvilku pražíme a pak zalijeme vývarem z MAGGI Sypkého slepičího bujónu, asi 2 prsty nad pohanku tak, jako bychom dělali rýži. Pod pokličkou udusíme do měkka asi 20 minut. Poté ji scedíme, na sádle orestujeme cibulku a česnek, přidáme pohanku a prohřejeme.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.