Italská variace

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • vepřová pečeně bez kosti
  • cibule šalotka
  • česnek
  • čerstvá rajčata
  • snítka čerstvého tymiánu
  • snítka čerstvého rozmarýnu
  • bílé víno
  • rajčatový protlak
  • sůl
  • pepř

Postup

1 Postup přípravy: Pečeni omyjeme ve studené vodě a osušíme, dobře prosolíme a opepříme čerstvě umletým pepřem a necháme chvíli odpočinout. Oloupeme šalotku a česnek a nakrájíme na hrubší kousky. V pekáčku rozehřejeme asi 3-4 lžíce panenského olivového oleje a přidáme nakrájené šalotky, česnek, k tomu také snítku rozmarýnu a tymiánu a lehce osmahneme, dokud cibule nezesklovatí. Potom přidáme již připravenou vepřovou pečeni a též lehce osmahneme. Po osmahnutí doplníme do pekáčku omytá, na čvrtky nakrájená čerstvá rajčata a asi 2 dl bílého vína a dáme do středně vyhřáté trouby péct. Po upečení je potřeba maso vyndat a uložit na teplé místo, vzniklý výpek propasírovat a dochutit rajčatovým protlakem (ale jenom lehce, spíše kvůli zahuštění) popřípadě dosolit a dokořenit. Maso poté nakrájíme na plátky, na talíři zalijeme omáčkou a podáváme s vařenými těstovinami.

Mohlo by Vás zajímat

Variace plněných masových plátků na víně
Plátky naklepeme a naplníme některou z uvedených náplní. Maso přehneme, lehce spíchneme párátky, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a po obou str...
01:00
Bakoňské plátky
Postup přípravy: Slaninu s cibulkou usmažíme do zlata a na tomto základě opražíme osolené a trochu opepřené kotlety, pak přidáme červenou papriku...
01:00 · 00:44
Adobo - Filipinske narodni jidlo
V mise promichame vsechny suroviny a nechame 30 minut marinovat. Prendame do hrnce, ktery se nepripaluje, privedeme k varu. Pote snizime teplotu ...
01:00 · 00:44
Kotlíkový guláš po cikánsku
Cibuli nakrájíme na tenčí půlkolečka a zpěníme na sádle. Maso nakrájíme na kostky a opékáme s cibulí, až se maso "zatáhne". Poté přisypeme mletou...
01:00 · 00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...