Jaternice

Jaternice
0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • vařeného vepřového masa s kůži ( hlava, bok, lalok ) 800 g
  • vařených jater 200 g
  • vařených plic 300 g
  • syrových jater 160 g
  • stroužků česneku 5
  • veka 1
  • asi 500 ml masového vývaru
  • sůl, 1 lžička mletého černého pepře
  • lžičky mletéh zázvoru 0,5
  • lžíce drcené majoránky 2
  • špetka mletého hřebíčku
  • vyčištěná vepřová střeva

Postup

1 Maso a vařená játra nakrájíme na kostičky. Kůže a plíce umeleme, syrová játra umeleme zvlášť. Česnek utřeme.
2 Veku bez kůrky zalijeme teplým vývarem a necháme rozmočit. Pak vývar vymačkáme a veku rozdrobíme. Přidáme umletá syrová játra ( případně vývar ), ostatní vnitřnosti, maso, kůže, česnek, sůl a koření.
3 Nařezaná střeva z jedné strany zašpejlujeme, naplníme a zašpejlujeme. Jaternice vložíme do vroucího vývaru a vaříme při 90°C asi 10 minut.Uvařené jaternice vyplavou.

Mohlo by Vás zajímat

Zabijačkový guláš
Ihned po porážce, zavěšení prasete a vyjmutí drobů z kusu se vezme část laloku s brzlíky, část masa z krkovičky od místa oddělení hlavy, maso od ...
Zabijačkový guláš
Příprava: Ihned po porážce, zavěšení prasete a vyjmutí drobů z kusu se vezme část laloku s brzlíky, část masa z krkovičky od místa oddělení hlav...
Jaternice
Nakrájet maso na velikost pěsti. Namočit hlavu do studené vody a nechat stát přes noc. Ráno oprat maso a hlavu, nasolit ho a uvařit do měkka....
Domáca jaternica
Hlavu s lalokom a mäso, ktoré je pri črevách uvaríme, vykostíme a zomelieme. Ryžu zalejeme osolenou vodou a pod pokrievkou udusíme v rúre do pol...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...