Játra na cibulce s majoránkou

0 hodnocenívelmi snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • jater(vepřové nebo kuřecí) 500 g
  • cibule 1 ks
  • 0,3l vody
  • vývaru(masoxu) kostka
  • olej
  • majoránka
  • kmín
  • pepř
  • solamyl nebo hladká mouka na zahuštění

Postup

1 Postup přípravy
2 1. Játra dobře propereme,odblaníme a pokrájíme na menší kousky
3 2. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a osmahneme na pánvičce do zlatova
4 3. Přidáme játra a zprudka orestujeme
5 4. Podlejeme vodou,vhodíme rozdrobenou kostku vývaru a provaříme cca10 minut
6 5. Zasypeme majoránkou,kmínem a dle chuti opepříme
7 6. Zahustíme solamylem nebo moukou.
8 Doporučení
9 -Pro začátečníky připomínáme,že při zahuštění moukou,je třeba mouku dobře rozmíchat ve studené vodě a pak ji za stálého míchání vlévat do horkých pokrmů.
10 -Ze solamylem opatrně,aby se vám místo omáčky neuvařilo želé.Používejte pouze malé množství!
11 Co byste ještě měli vědět
12 -Játra solíme vždy až těsně před podáváním.Jinak stvrdnou!

Mohlo by Vás zajímat

Segetinský guláš
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
 · 01:15 · 
Baskické vepřové s fazolemi
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
 · 01:15
Zvíkovský rarášek v alobalu
Vepřové plátky mírně nakle­peme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrá­jen...
Uzbecký plov
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...