Játra na fazolích

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • kuřecích nebo krůtích jater 0,5 kg
  • stroužky česneku 3
  • střední cibule 2
  • plechovka fazolí ve slaném nálevu 1
  • plechovka fazolí s chilli 1
  • kmín dle chuti
  • gulášové koření
  • olej nebo sádlo
  • slepičí bujon
  • sůl
  • pepř
  • škrobová moučka
  • voda

Postup

1 Postup přípravy: Na omastku orestujeme na půlkolečka krájenou cibuli. Po zrůžovění cibule přidáme pokrájená a případně i odblaněná játra. Krátce orestujeme, okořeníme dle vlastní chuti. Po orestování vlijeme fazole s chilli, druhou plechovku fazolí přecedíme a do kastrolu hodíme pouze obsah. Dle potřeby podlijeme vodou, přidáme slepičí bujon. Před dokončením prolisujeme do pokrmu česnek, případně solíme a zahustíme škrobem.
2 Podáváme s rýží, těstovinami nebo chlebem.

Mohlo by Vás zajímat

Segetinský guláš
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
 · 01:15 · 
Baskické vepřové s fazolemi
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
 · 01:15
Zvíkovský rarášek v alobalu
Vepřové plátky mírně nakle­peme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrá­jen...
Uzbecký plov
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...