Jižanské vepřové plátky

0 hodnocení00:45
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • vepřové plátky
  • pomerančová šťáva
  • sójová omáčka
  • olej
  • bílé víno
  • zázvor
  • česnek

Postup

1 Připravíme si marinádu z čerstvé pomerančové šťávy (nemusí být příliš sladká), sójové omáčky, oleje, bílého vína, soli, pepře, zázvoru a česneku. Do ní vložíme naklepané vepřové plátky.
2 Po dvou hodinách je vyjmeme a prudce opečeme na oleji. Postupně přiléváme marinádu a dusíme doměkka.
3 Přílohy:
4 rýže

Mohlo by Vás zajímat

Segetinský guláš
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
 · 01:15 · 
Baskické vepřové s fazolemi
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
 · 01:15
Zvíkovský rarášek v alobalu
Vepřové plátky mírně nakle­peme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrá­jen...
Uzbecký plov
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...