Jižanské vepřové plátky
00:45
Postup
1 Připravíme si marinádu z čerstvé pomerančové šťávy (nemusí být příliš sladká), sójové omáčky, oleje, bílého vína, soli, pepře, zázvoru a česneku. Do ní vložíme naklepané vepřové plátky.
2 Po dvou hodinách je vyjmeme a prudce opečeme na oleji. Postupně přiléváme marinádu a dusíme doměkka.
3 Přílohy:
4 rýže
Mohlo by Vás zajímat
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
· 01:15 ·
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
· 01:15
Vepřové plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrájen...
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Komentáře