Kostky z vepřového masa s kukuřicí

0 hodnocení00:01
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • MARINÁDA:
  • soli špetka
  • (2 lžičky) tmavé sójové omáčky 10 ml
  • (0,25 lžičky) cukru 1,25 ml
  • (1 lžička) rýžového vína 5 ml
  • (1 lžíce) vody 15 ml
  • vepřové kýty nakrájené na kostičky 170 g
  • fritovací olej
  • čerstvého kořene zázvoru, oloupané a nakrájené 2 plátky
  • na kostičky 1 oloupaný a nasekaný stroužek česneku
  • kuřecího vývaru 250 ml
  • KOŘENÍ:
  • (0,25 lžičky) soli 1,25 ml
  • (0,25 lžičky) čerstvě mletého černého pepře 1,25 ml
  • (0,25 lžičky) cukru 1,25 ml
  • (1 lžička) rýžového vína nebo suchého sherry 5 ml
  • několik kapek sezamového oleje
  • (1 lžička) kukuřičného škrobu smíchaného s 15 ml (1 lžící) vody 5 ml
  • kukuřice utřené na kaši 250 ml
  • dobře rozšlehané vejce 1
  • nasekané jarní cibulky 4

Postup

1 Marinovací přísady smícháme dohromady. Přidáme vepřové maso a necháme je marinovat 15 minut. Osušíme je a tekutinu vylijeme. Rozpálíme wok a maso vložíme do fritovacího oleje. Fritujeme je, až je světle hnědé. Vyjmeme je a osušíme. Olej uschováme pro další použití. Ve woku rozpálíme 15 ml (1 lžíci) oleje, přidáme zázvor a vepřové maso. Za stálého míchání smažíme 3 minuty. Přidáme vývar a povaříme na mírném plameni 3 minuty. Přidáme kořenicí přísady a zvolna vaříme 2-3 minuty. Přidáme směs kukuřičného škrobu a vody a povaříme, až omáčka zhoustne. Přidáme kukuřici a rozšlehané vejce a vaříme 2-3 minuty. Podáváme posypané nasekanou cibulí. Tento pokrm podáváme s vařenou rýží nebo nudlemi.

Mohlo by Vás zajímat

Segetinský guláš
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
 · 01:15 · 
Baskické vepřové s fazolemi
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
 · 01:15
Uzbecký plov
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Domácí tlačenka
Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka. Maso vykostíme a necháme ...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...