Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Vepřové maso > Kotlety s hamburskou omáčkou
 

Kotlety s hamburskou omáčkou

Kotlety s hamburskou omáčkou
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
1165x
Autor: neuveden

SUROVINY

500 g vepřových kotlet bez kostí
100 g šunkového salámu
100 g kořenové zeleniny
1 cibule
2 sladkokyselé okurky + 1 na každou porci
3 lžíce zakysané smetany
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce citrónové šťávy
4 kuličky nového koření
20 kuliček pepře
1 bobkový list
špetka tymiánu
1 lžička plnotučné hořčice
pepř
sůl
olej

POSTUP

Nejdříve si připravíme maso - kotlety vykostíme, lehce po obou stranách naklepeme paličkou na maso, osolíme a opepříme. Poté si očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu. Cibuli na kolečka, mrkev, petržel a celer na kostičky. Kyselou okurku si nakrájíme na kolečka, salám na kostičky. Na pánvi rozpálíme asi 2 lžíce oleje (či jiného tuku) a nejdříve na něm osmahneme kotlety po obou stranách. Vyjmeme je z pánve a na zbylém tuku orestujeme společně salám, zeleninu, cibuli a všechno koření. Po chvíli restování zaprášíme moukou a ještě chvíli společně prudce osmahneme. Poté přidáme citrónovou šťávu, podlijeme vývarem či horkou vodou a přidáme lžičku hořčice. Promícháme. Maso přemístíme buď do papiňáku nebo do kastrolu s pokličkou (dále budeme dusit v troubě) a přelijeme ho masovo-zeleninovou směsí s kořením. Při přípravě v papiňáku necháme dusit asi 30 minut, v troubě počítáme s dobou delší (tam kontrolujeme, zda je maso měkké a případně podléváme). Měkké maso z omáčky vyjmeme a snažíme se najít i bobkový list a vyjmout. Omáčku rozmixujeme, přidáme zakysanou smetanu a necháme ještě chvíli provařit. Dochutíme solí a citrónovou šťávou. Na závěr do ní můžeme vmíchat nakrájenou kyselou okurku nebo ji použijeme na ozdobu. Podáváme samozřejmě s houskovým knedlíkem. Poznámky: Vzhledově tato omáčka připomíná trochu svíčkovou a také všem, kdo mají rádi svíčkovou, chutná. Chuť má však odlišnou, je ostřejší (viz 20 pepřů) a také kyselejší (viz kombinace s kyselými okurkami).
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2017
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.