Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Vepřové maso > Krkovička se zeleninou
 

Krkovička se zeleninou

Krkovička se zeleninou
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
1225x
Autor: neuveden

SUROVINY

Ingredience:
1000 g vepřové krkovičky
3-4 rajčata
2-3 papriky
2 menší nebo střední cibule
4-6 strouž­ků česneku
200 g žampiónů (v době hub 1 vrchovatý talíř čerstvých)
na okořenění míchaná ostřejší koření (např. grilovací
mexické)
tuk (olej nebo sád­lo)
se solí raději počkáme
případně dosolíme až úplně nakonec

POSTUP

Příprava:
Špalík krkovice potřeme důkladně utřeným (prolisovaným) česnekem smíchaným s koře­ním. V pekáči ne­cháme rozehřát tuk a potřenou krkovici na něj vložíme.
Obložíme na kolečka na­krájenými neloupanými rajčaty, na tenká kolečka nakrájenou ci­bulí a na -proužky nakrájenou paprikou. Žampióny oloupeme, nakrájíme na plátky a také je při­dáme do pekáče. Podlijeme pod­le svého zvyku vodou (ne moc, vše dost pustí) a v dost vyhřáté troubě pečeme asi 1,5 hodiny pod alobalem nebo druhým pekáčem. Občas sledujeme a v pří­padě potřeby podáváme teplou vodou - ale většinou musíme vy­pečenou šťávu s vodou spíše odebírat. Po uvedené 1,5hodině odkryjeme, obrátíme a pečeme ještě zhruba 0,5 hodiny.

Na základě zkušenosti dopo­ručuji po půldruhé hodině maso vyndat, rozkrájet na porce (či na silnější plátky), rozložit je zpět do pekáče (mohou se i překrý­vat) a nechat je dopéct i opéct. Dosolíme, jen pokud bude nutně třeba.


Příloha - opékané či jinak upravené brambory, rýže, bram­borový i houskový knedlík. Zele­ninu připravenou s masem přikládáme na talíř.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.