
Krkovička se zeleninou
SUROVINY
Ingredience:
1000 g vepřové krkovičky
3-4 rajčata
2-3 papriky
2 menší nebo střední cibule
4-6 stroužků česneku
200 g žampiónů (v době hub 1 vrchovatý talíř čerstvých)
na okořenění míchaná ostřejší koření (např. grilovací
mexické)
tuk (olej nebo sádlo)
se solí raději počkáme
případně dosolíme až úplně nakonec
1000 g vepřové krkovičky
3-4 rajčata
2-3 papriky
2 menší nebo střední cibule
4-6 stroužků česneku
200 g žampiónů (v době hub 1 vrchovatý talíř čerstvých)
na okořenění míchaná ostřejší koření (např. grilovací
mexické)
tuk (olej nebo sádlo)
se solí raději počkáme
případně dosolíme až úplně nakonec
POSTUP
Příprava:
Špalík krkovice potřeme důkladně utřeným (prolisovaným) česnekem smíchaným s kořením. V pekáči necháme rozehřát tuk a potřenou krkovici na něj vložíme.
Obložíme na kolečka nakrájenými neloupanými rajčaty, na tenká kolečka nakrájenou cibulí a na -proužky nakrájenou paprikou. Žampióny oloupeme, nakrájíme na plátky a také je přidáme do pekáče. Podlijeme podle svého zvyku vodou (ne moc, vše dost pustí) a v dost vyhřáté troubě pečeme asi 1,5 hodiny pod alobalem nebo druhým pekáčem. Občas sledujeme a v případě potřeby podáváme teplou vodou - ale většinou musíme vypečenou šťávu s vodou spíše odebírat. Po uvedené 1,5hodině odkryjeme, obrátíme a pečeme ještě zhruba 0,5 hodiny.
Na základě zkušenosti doporučuji po půldruhé hodině maso vyndat, rozkrájet na porce (či na silnější plátky), rozložit je zpět do pekáče (mohou se i překrývat) a nechat je dopéct i opéct. Dosolíme, jen pokud bude nutně třeba.
Příloha - opékané či jinak upravené brambory, rýže, bramborový i houskový knedlík. Zeleninu připravenou s masem přikládáme na talíř.
Špalík krkovice potřeme důkladně utřeným (prolisovaným) česnekem smíchaným s kořením. V pekáči necháme rozehřát tuk a potřenou krkovici na něj vložíme.
Obložíme na kolečka nakrájenými neloupanými rajčaty, na tenká kolečka nakrájenou cibulí a na -proužky nakrájenou paprikou. Žampióny oloupeme, nakrájíme na plátky a také je přidáme do pekáče. Podlijeme podle svého zvyku vodou (ne moc, vše dost pustí) a v dost vyhřáté troubě pečeme asi 1,5 hodiny pod alobalem nebo druhým pekáčem. Občas sledujeme a v případě potřeby podáváme teplou vodou - ale většinou musíme vypečenou šťávu s vodou spíše odebírat. Po uvedené 1,5hodině odkryjeme, obrátíme a pečeme ještě zhruba 0,5 hodiny.
Na základě zkušenosti doporučuji po půldruhé hodině maso vyndat, rozkrájet na porce (či na silnější plátky), rozložit je zpět do pekáče (mohou se i překrývat) a nechat je dopéct i opéct. Dosolíme, jen pokud bude nutně třeba.
Příloha - opékané či jinak upravené brambory, rýže, bramborový i houskový knedlík. Zeleninu připravenou s masem přikládáme na talíř.
Recept "Krkovička se zeleninou" porušuje má autorská práva.
KOMENTÁŘE

Nový komentář

Eugen Letý © 2004 - 2019
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.