Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Vepřové maso > Libová tlačenka - paneláková
 

Libová tlačenka - paneláková

Libová tlačenka - paneláková
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
1170x
Autor: labuznik.com

SUROVINY

Ingredience:
2 vepřová kolena nejlépe zadní
4 paprče (vepřové nožky)
1 kg plecka
0,5 kg kůží
sůl
pepř celý/mletý
nové koření celé/mleté
bob.list
majorán
česnek
2 dcl. ledové vody

POSTUP

Příprava:
Kolena a paprče očistíme nejlépe hol. strojkem a dáme vařit (asi 45 min) do papiňáku (6l) nejlépe 1 kol., 2 paprče a půlku kůží, bob.list 2x, nové koř. 8 kuliček, pepř 20 kuliček, 2 kávové lžičky soli, česnek 5 str. a ve stejné vodě to opakujeme. Plecko vaříme v nor. hrnci s pokl. s důvodu hlídání masa aby se nerozvařilo, koření dáme stejně jak u kol. poměrem na obsah vody(1-2 l).

Po uvaření scedíme vodu přes jemné sítko do jednoho vetšího hrnce. Oddělíme libové maso které nakrájíme na kostky asi 1-3 cm a vložíme do vývaru. Tlusté maso, paprče a kůže pomeleme na jemno a také dáme do vývaru, dobře promícháme a omastek na povrchu lžicí důkladně odebereme (dá se použít na zásmažku a různé) poté okořeníme solí, utřeným česnekem, ml. pepřem, ml.nov.kořením a
majoránkou, nebojte se soli a pepře musí to být lechce přesolené a přepepřené, česnek dle Vaši chuti. Nakonec vlejeme 2 dcl ledové vody (tlačenka je kříšťalova né matná). Nejlépe plnit do nohavic 10x55 které jsou normálně v prodeji. Já přidávám někdy játra ale ty musíte vařit bez soli a vývar nepoužívat . Chládnout musí tak aby nezmrzla jinak se bude rozpadat. Dobrý pošušnáničko.

Doporučená příloha:
řeťez a zámek na lednici aby Vám tuto lahodu nez.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.