Libová tlačenka - paneláková

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

  • Ingredience:
  • vepřová kolena nejlépe zadní 2
  • paprče (vepřové nožky) 4
  • plecka 1 kg
  • kůží 0,5 kg
  • sůl
  • pepř celý/mletý
  • nové koření celé/mleté
  • bob.list
  • majorán
  • česnek
  • dcl. ledové vody 2

Postup

1 Příprava:
2 Kolena a paprče očistíme nejlépe hol. strojkem a dáme vařit (asi 45 min) do papiňáku (6l) nejlépe 1 kol., 2 paprče a půlku kůží, bob.list 2x, nové koř. 8 kuliček, pepř 20 kuliček, 2 kávové lžičky soli, česnek 5 str. a ve stejné vodě to opakujeme. Plecko vaříme v nor. hrnci s pokl. s důvodu hlídání masa aby se nerozvařilo, koření dáme stejně jak u kol. poměrem na obsah vody(1-2 l).
3 Po uvaření scedíme vodu přes jemné sítko do jednoho vetšího hrnce. Oddělíme libové maso které nakrájíme na kostky asi 1-3 cm a vložíme do vývaru. Tlusté maso, paprče a kůže pomeleme na jemno a také dáme do vývaru, dobře promícháme a omastek na povrchu lžicí důkladně odebereme (dá se použít na zásmažku a různé) poté okořeníme solí, utřeným česnekem, ml. pepřem, ml.nov.kořením a
4 majoránkou, nebojte se soli a pepře musí to být lechce přesolené a přepepřené, česnek dle Vaši chuti. Nakonec vlejeme 2 dcl ledové vody (tlačenka je kříšťalova né matná). Nejlépe plnit do nohavic 10x55 které jsou normálně v prodeji. Já přidávám někdy játra ale ty musíte vařit bez soli a vývar nepoužívat . Chládnout musí tak aby nezmrzla jinak se bude rozpadat. Dobrý pošušnáničko.
5 Doporučená příloha:
6 řeťez a zámek na lednici aby Vám tuto lahodu nez.

Mohlo by Vás zajímat

Domácí tlačenka
Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka. Maso vykostíme a necháme ...
Tlačenka  Hartíkovská
Popis přípravy: Nožičky, koleno a plecko dáme do hrnce osolíme a zalijeme vodou tak, aby maso bylo celé ponořené. Vaříme do měka. Játra uvaříme...
 · 02:00 · 
Slezská tlačenka
1. Jednu cibuli a česnek rozkrojíme a vložíme do hrnce. Přidáme vodu, sůl a koření. Maso, polovinu jater očistíme, přidáme do hrnce a uvaříme do...
 · 02:00 ·  · 
Slezská tlačenka
Tato tlačenka se liší od obyčejných druhů tlačenek použitými surovinami, odlišnou úpravou a hlavně odlišným kořením. Připravuje se obvykle až pří...
 · 02:00 ·  · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...