Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Vepřové maso > Maso zavařované
 

Maso zavařované

Maso zavařované
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
1204x
Autor: labuznik.com

SUROVINY

Ingredience:
Vepřové maso
sůl

POSTUP

Příprava:
Maso nakrajíme na kostky, prosolíme. Libové na velké kostky, prorostlé na větší. Na dno sklenice dáme dvě kůžičky z prasete, očistěné. Tak, aby pokryly celé dno. Na to napěchovat maso, opravdu hodně, nikde nesmí být mezerka. Do každé sklenice dáme dvě lžíce studené vody. Závit otřít rumem nebo octem kvůli odmaštění. Víčka uvařit v teplé vodě (kvůli změknuíi gumičky a dezinfikaci). Uzavřit hlavou.
Dát do zavařovacího hrnce. Po tom, co se teploměr dostane na sto stupňů, vařit hodinu. Nechat schladit. Na tři dny se da do studena a pak se opět vaří hodinu.
U nás se tohle dělalo po zabijačkách, kdy zůstaly ruzné odřezky, atd.
Maso pak bylo výborné jen tak na chleba, do rizota nebo do různých masových pomazánek.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2014
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.