Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Vepřové maso > Mole Coloradito
 

Mole Coloradito

Mole Coloradito
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
6
Počet zobrazení
682x
Autor: Testudo

SUROVINY

1 kg maso vepřové
1 ks kuře
2 l voda
1 ks cibule
3 stroužek česnek
sůl
mole
6 ks paprika červená velká
3 ks paprika pálivá čerstvá
pepř celý
dobromysl-oregano
nové koření celé
1 ks cibule
6 stroužků česnek
4 ks rajče
2 lžíce sádlo
1 lžíce rozinky
150 g mandle
1 ks banány
1 lžíce med
200 g sezamová semínka
brambory

POSTUP

Maso nakrájíme na kousky asi 7x5 cm, nebo kuře rozdělíme na menší porce, a maso dáme do většího hrnce s celou cibulí a česnekem, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit, až je maso měkké. Pak zcedíme, maso dáme na teplé místo a vývar uschováme. Mezitím si připravíme mole (jsou to různé omáčky, někdy s kakaem nebo čokoládou, často s drcenými nebo mletými praženými semínky): Všechny papriky opečeme nasucho na tálu (viz recept Clemole de Olla) a opečené je dáme macerovat do trošky horké vody (aby byly skoro potopeny - vodu pak můžeme použít do mole). Na tálu opečeme oloupanou cibuli, česnek, nové koření, pepř, i dobromysl. Vše s macerovanými a oloupanými paprikami dáme do mixeru, přidáme asi 150 ml buď vývaru nebo macerátu, rozmixujeme a dáme stranou. Opečeme rajčata, oloupeme a rozmixujeme. V hluboké pánvi rozpálíme sádlo, přidáme rozmixovanou paprikovou směs a osmažíme asi 5 minut. Přidáme rajčata a mírně vaříme dalších asi 15 minut. V mixeru rozmixujeme hrozinky, pražené mandle, oloupaný banán a asi 150 g pražených sezamových semínek (nejlépe se praží v přikryté pánvi, jinak vyskakují) s 0,25 l vývaru, přidáme do omáčky a za stálého míchání povaříme dalších 15 minut. Přidáme 0,5 až 0,75 l vývaru, až docílíme konsistence hustší polévky. Přidáme med, dochutíme, vložíme na větší kostky nakrájené oloupané brambory a necháme prohřát. Podáváme posypané zbylými sezamovými semínky, s horkými tortillami, nebo chlebem. Do mole můžeme přidat ovařenou mrkev nebo tykev, nebo obojí.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2017
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.