Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Vepřové maso > Neuvěřitelný vepřový koláč.
 

Neuvěřitelný vepřový koláč.

Neuvěřitelný vepřový koláč.
 
  • přidat obrázek ...
 
*
Počet porcí
4
Náročnost
lehký
Počet zobrazení
1387x
Autor: Testudo

SUROVINY

Těsto:
3 hrnky hladké mouky
2 žloutky + jeden navíc s 1 lžicí mléka
125 g sádla
asi 140ml vody
Nádivka:
500 g vepřového (může se smíchat s telecím, nebo kuřecím)
2 plátky slaniny na jemno nakrájené
1 lžíce čerstvého tymiánu, nebo 1 lžička sušeného
1 lžíce čerstvé šalvěje, nebo 1 lžička sušené
Aspik:
125 ml vody
1 lžička hovězího vývaru v prášku (nebo rozdrcené kostky)
2 lžičky neochucené želatiny v prášku
2 lžíce brusinkové, nebo rybízové zavaženiny

POSTUP

Přesít mouku do mísy, přidat žloutky a přikrýt je trochou mouky. V kastrolku smíchat vodu se sádlem, položit na prudký oheň, rozpustit sádlo a přivéct do varu. Rychle směs zamíchat do mouky a vše utřít dřevěnou vařečkou v pevné těsto. Vyklopit na trochu pomoučený vál a hníst do hladka. Přikrýt a nechat stát po 10min. Znovu hníst těsto do hladka. Ze 0,666666666666667 těsta vyválet plát a vyložit jím hlubokou dortovou vymaštěnou formu asi 18cm v průměru. Těsto musí pokrývat dno i strany formy. Natlačit těsto pevně do formy a dávat pozor, aby nebyly v něm žádné praskliny, nebo díry. Nahoře zarovnat okraj formy. Rozetřít nádivku do těstem vyložené formy, okraj potřít žloutkem navíc smíchaným s mlékem a ze zbývajícího těsta vyválet kruh dostatečně velký, aby pokrýval nádivku. Pevně stisknout nahoře těsto dohromady a potřít ho žloutkem s mlékem. Doprostřed koláče vykrojit 2cm kolečko. Péct v předem vyhřáté troubě na 220°C asi 45min., nebo do zlatohněda. Snížit teplotu na 180°C, volně přikrýt alobalem a péct další 1 hodinu. Nechat vychladnout ve formě. Nalít aspik dírou nahoře do koláče a nechat koláč úplně vychladnout ve formě v chladničce do druhého dne. Nádivka: V míse dobře smíchat všechny ihgredience. Aspik: Smíchat všechny ingredience v kastrolku, míchat je na pomalém ohni, až se želatina rozpustí. Před použitím nechat trochu vychladnout. Doporučená příloha: Salát. Původní kuchyní tohoto receptu je Austrálie
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.