Panenské závitky plněné brusinkami se sýrovou omáčkou a rýží ochucenou šafránem

0 hodnocenísnadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Panenku nejprve rozkrájíme na rozevřené plátky, maso přikryjeme fólií, naklepeme, osolíme, opepříme, naplníme sušenými brusinkami a pevně srolujeme. Závitky opečeme do červena na malém množství oleje tak, že je během pečení často obracíme.
2 Petrželovou nať nasekáme nadrobno a společně se šafránem vhodíme na rozpálený olej. Vmícháme dušenou rýži. Promícháme a důkladně prohřejeme.
3 Připravíme omáčku: rozpustíme máslo a osmahneme na něm na kolečka nakrájený pórek. Na másle rozpustíme sýr a přihodíme najemno nasekanou petrželovou nať. Zaprášíme moukou, mírně podusíme, podlijeme mlékem a několik minut povaříme. Do omáčky přilijeme bílé víno a krátce povaříme.
4 Závitky podáváme s rýží ochucenou šafránem a pikantní vinnou omáčkou.

Mohlo by Vás zajímat

Zvíkovský rarášek v alobalu
Vepřové plátky mírně nakle­peme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrá­jen...
Uzbecký plov
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Vepřový záhorácký závitek
Očištěný vepřový bůček bez kůže vykostíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, paličkou, osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem.Na sádle osmahn...
Vepřové koleno na pivě se šťouchanými bramborami
1. Vepřové koleno vykostíme, kůži nakrojíme na mřížky a do masa řádně vetřeme hořčici, sůl, pepř, kmín, sladkou papriku a česnek krájený najemno....
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...