Pečené uzené maso a zelné knedlíky

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

  • vařeného uzeného boku 200 g
  • slaniny 100 g
  • veky 670 g
  • hrubé mouky 200 g
  • sůl
  • mletý pepř
  • vejce 3
  • mléko
  • sádla 100 g
  • 0,5kg cibule
  • kyselého zelí 300 g
  • škvarků 200 g
  • sádla 200 g
  • 1,5kg uzené krkovice
  • česnek
  • půl celeru
  • petržel mrkev 2 cibule kmín pepř sádlo.

Postup

1 Veku nakrájíme na kostky a necháme alespoň jeden den proschnout. Na sádle orestujeme cibuli společně s uzeným bokem a slaninou. Přidáme kyselé zelí a necháme orestovat. Kostky veky navlhčíme mlékem, osolíme, opepříme, přidáme vejce a orestovanou směs slaniny, cibule a zelí. Promícháme, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Z těsta tvoříme kuličky o váze asi 100g, které vaříme v osolené vroucí vodě asi 25-30 minut. Uvařené uzené maso osušíme, výrazně potřeme česnekem, obalíme v pepři a kmínu či v rozdrceném jalovci nebo v zelených bylinkách dle ročního období a pečeme v horké troubě spolu s nakrájenou petrželí, cibulí a mrkví.

Mohlo by Vás zajímat

Segetinský guláš
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
 · 01:15 · 
Baskické vepřové s fazolemi
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
 · 01:15
Zvíkovský rarášek v alobalu
Vepřové plátky mírně nakle­peme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrá­jen...
Uzbecký plov
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...