Pečené vepřové koleno

1 hodnocení02:00snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • zadní koleno 1
  • velká cibule 1
  • 6-7 stroužku česnaku
  • sůl
  • koření dle vlastní fantazie
  • NÁLEV:
  • vody 0,25 L
  • vegety 2 lžíce
  • šťáva z citrónů

Postup

1 Den předem odkrojíme koleno od kosti na placku a dáme je trochu povařit (tak napůl). Vyndáme z vývaru, vychladíme a naložíme do nálevu.
2 Poté koleno potřeme česnekem a opět naložíme do nálevu. Druhý den přidáme cibuli pokrájenou nahrubo a pečeme. V receptu není uvedená sůl - není důležitá. Můžeme osolit nebo okořenit dle libosti- nebo ne. Před pečením kůži nakrojíme na mřížku. Koleno pečeme kůží nahoru. Podáváme s chlebem.

Mohlo by Vás zajímat

Segetinský guláš
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
 · 01:15 · 
Baskické vepřové s fazolemi
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
 · 01:15
Zvíkovský rarášek v alobalu
Vepřové plátky mírně nakle­peme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrá­jen...
Uzbecký plov
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...