Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Vepřové maso > Roláda z mletého bůčku ii.
 

Roláda z mletého bůčku ii.

Roláda z mletého bůčku ii.
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Časová náročnost
44 min.
Počet zobrazení
1994x
Autor: neuveden

SUROVINY

Ingredience: cca 650-700 g libového bůčku
2 housky
trochu mléka
250 g obyč. eidamu v celku
lžička vegety (pokud lze bez glutamátu)
Náplň: 300 g kuřecích jater
150 g obyč. salámu (dietní apod.)
2 lžíce strouhanky
menší červená a žlutá paprika (nebo půlky velkých) petrželka (dávám dost!)
2 vejce
cibule
staročeské koření nebo dle chuti
sůl
alobal
olej
případně kousíček sádla

POSTUP

Postup přípravy: Bůček umeleme, vložíme do větší misky a přidáme vymačkané housky, které jsme před tím nakrájeli na kostičky a máčeli v mléce. Přidáme jemně nastrouhaný eidam, lžičku vegety a hmotu dobře propracujeme. Pak ji vložíme do mikrotenového sáčku a necháme v lednici odpočinout do druhého dne. Z alobalu odtrhneme dva kusy o délce cca 50 cm, které po delší straně spojíme (důkladně dvakrát - třikrát přehneme), vzniklou plochu vymežeme sádlem nebo olejem a rozprostřeme na ni mleté maso. Plochu poklademe kolečky salámu a pak vrstvou nádivky. Pomocí alobalu pěkně zarolujeme, alobal pevně na všech koncích stskneme, aby nevytékala šťáva. Pečeme na plechu podlité vodou cca hodinu (190 °C), pak alobal otevřeme a necháme dodělat kůrčičku. Roláda je výborná s bramborovou kaší, ale také studená s okurkou a chlebem. Nádivka: na tuku zpěníme cibuli a vložíme drobně pokrájená játra, orestujeme, pridáme na kostičky nakrájené papriky, dvě lžíce vody, strouhanku a koření. Do ne už horkých jater zamícháme vejce a petrželku, dle chuti dosolíme.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2018
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.