Roštěnky na grilu s kořeněným máslem

Roštěnky na grilu s kořeněným máslem
0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Roštěnky odblaníme, na okrajích několikrát nařízneme, jemně naklepeme, pokapeme olejem, posypeme 1 rozetřeným stroužkem česneku a necháme vmisce 1–4 hodiny odležet.
2 Máslo rozehřejeme, přidáme rozdrcený česnek a dusíme 1 minutu. Roštěnky necháme okapat, osušíme, potřeme horkým máslem s česnekem, vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a grilujeme asi 4 a 0,5 minuty. Pak je obrátíme, opět potřeme máslem s česnekem a grilujeme stejnou dobu.
3 Do zbylého másla přidáme citronovou šťávu, sójovou a worcesterskou omáčku, pepř a sůl a za stálého míchání přivedeme k varu. Měkké roštěnky položíme na talíře, přelijeme připraveným máslem a podáváme

Mohlo by Vás zajímat

Segetinský guláš
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
 · 01:15 · 
Baskické vepřové s fazolemi
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
 · 01:15
Zvíkovský rarášek v alobalu
Vepřové plátky mírně nakle­peme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrá­jen...
Uzbecký plov
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...