Segedinský guláš - základní recept

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Cibuli pokrájíme drobně na kostičky, zpěníme na sádle, přidáme omyté a na kostičky nakrájené vepřové maso. Osolíme a necháme podusit bez podlití. Pak přidáme kmín a papriku, maso podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Jakmile je maso téměř měkké, přidáme pokrájené a vymačkané zelí a dále dusíme. Zajímavou variantou je, když hrstičku zelí si odložíme a přidáme ji až do hotového pokrmu. Mezitím připravíme na pánvi ze zbylého sádla a mouky hladkou jíšku, horkou ji přidáme k masu a ještě asi 10 minut povaříme. Nakonec okořenime, přilejeme smetanu, necháme přejit varem a odstavime.

Poznámka

Podle věhlasného maďarského kuchaře Elek Magyara připravujeme maďarský segedinský guláš z vepřového masa na rozdíl od maďarského guláše, který je připravován z masa hovězího. Pracujeme se stejnými surovinami i stejným postupem jako při přípravě perkeltu.

Mohlo by Vás zajímat

Segetinský guláš
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
 · 01:15 · 
Guláš z trouby
Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibule oloupeme, nasekáme nadrobno a smícháme s kostkami masa. Troubu předehřejeme na 250°C...
 · 02:00
Cigánský guláš s brambory
Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou slaninu. Když slanina zesklovatí, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené stroužky česneku....
 · 00:30
Kmínová vepřová pečeně
Maso podle potřeby očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Maso částečně odřízneme od kosti. Pak je osolíme a okořeníme drceným kmínem. Ve větší ...
 · 01:30 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...