Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Vepřové maso > Segedínský gulášek
 

Segedínský gulášek

Segedínský gulášek
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
894x
Autor: neuveden

SUROVINY

1 kg vepřové kýty
1 kg kysaného zelí
2 větší cibule
rajčatový protlak
2 masoxy slepičí
paprika
2 ks bobkový list
chilli Harissa
cukr
sůl
pepř
hl. mouka
2 lahvičky Kapucín (smetana)
2 rajské jablíčka
paprika
olivy
kapari

POSTUP

Očistíme a nakrájíme maso na kostičky. Osolíme, opepříme. Opečme na pánvi. Vyndáme z pánve a dáme do kastrolu. Zalijeme horkou vodou. Dáme dusit na půl hodiny. Přidáme 2 bobkové listy. Cibuli nakrájíme na jemno. Opečeme do zlatova. Přidáme hl. mouku. Uděláme jíšku. Přidáme 0,5 rajského protlaku. Jíšku můžeme dochutit 2 rajskými jablíčky, 1 paprikou, olivami, kaparama. Pánev sundáme z ohně, přidáme 2 lžičky sl. papriky, 2 lžičky koření Harissa (popř. koření chilli). Necháme vystydnout kastrol. Přidáváme postupně jíšku do kastrolu a pořádně promícháme. Necháme převařit. Mezitím si překrájíme zelí na prkýnku na menší kousky. Do kastrolu s masem dáme 2 Kapucíny (smetanu). Později dáme 2 masoxy slepičí. Nakonec přidáme zelí a převaříme. Dochutíme cukrem, solí, př. octem. Podáváme s houskovým knedlíkem. Tip Protlak není to samé co kečup! Kečup je kyselý!
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE


Zdeněk Bradáč
29.12.2018 04:03:30

pro pána krále!!Chybí tam už jen mýdlo a kočička s pejskem


Zdeněk Bradáč
29.12.2018 04:07:06

Vepřová plec ,bůček, zelí kysané,paprika sladká,sádlo,kmín,sůl,pepř,mouka,smetana ,česnek -toť vše!!!

Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.