Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Vepřové maso > Špízy se zeleninou
 

Špízy se zeleninou

Špízy se zeleninou
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
437x
Autor: neuveden

SUROVINY

500 g vepřové kýty
1 kedlubna
250 g mrkve
1 svazek naťových cibulek
2 lžíce oleje
sůl
200 ml smetany ke šlehání
hrubě mletý černý pepř
1-2 lžíce solamylu
1 svazek petrželky

POSTUP

Oloupanou kedlubnu a mrkve nakrájíme na kousky a dusíme ve 0,25 litru vroucí vody asi 10 minut. Zeleninu necháme okapat a vývar si zachytíme. Na grilovací jehly střídavě napichujeme kousky kedlubny a mrkve, dále na kousky nakrájené naťové cibulky a na kostičky nakrájené maso. Na horkém oleji špízy 15-20 minut opékáme ze všech stran. Poté je okořeníme solí a pepřem. Špízy vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Do výpeku přilijeme zeleninový vývar a smetanu a směs krátce povaříme. Solamyl rozmícháme v trošce vody a omáčku jím zahustíme. Podáváme s bramborovou kaší. Nakonec vše upravíme na talíř a posypeme jemně nasekanou petrželkou.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2018
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.