Suej - Ču - Žou (pikantní vepřové maso)
Suroviny
na porce
- vepřového maso z kýty 250 g
- trochu soli
- vejce 1
- solamylu 0,5 lžičky
- vody 0,5 lžičky
- olej na opékání
- zelí nebo čínského zelí 100 g
- špenátových listů 100 g
- šálku hovězího vývaru 0,5
- sójové omáčky 0,5 lžíce
- bílého vína 1 lžíce
- půl lžičky glutasolu
- rostlinného oleje 0,5 lžičky
- na špičky mletého pepře
- půl lžičky podrcených chilli papriček
Postup
1 Maso nakrájíme na tenké plátky a namočíme do směsi připravené ze soli, vejce a solamylu rozmíchaného s vodou. Po 20 min. maso vložíme na pánev s trochou rozehřátého oleje, za stálého míchání maso opečeme, vybereme a necháme odkapat. Zbylý olej v pánvi znovu rozpálíme. Přidáme spařené zelí a špenátové listy, trochu opečeme, zalijeme vývarem a krátce podusíme. Potom přidáme připravené maso, pokapeme sójovou omáčkou a vínem, posypeme glutasolem, dobře promícháme, podusíme asi 2 min. a přendáme na zahřátou mísu. Na pánvi rozpálíme 0,5 lžíce oleje, přidáme pepř a nadrcené chilli papričky, promícháme a prudce osmažíme. Takto připraveným pálivým olejem polijeme jídlo na míse. Podáváme s rýží.
Mohlo by Vás zajímat
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
· 01:15 ·
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
· 01:15
Vepřové plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrájen...
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Komentáře