Suej - Ču - Žou (pikantní vepřové maso)

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Maso nakrájíme na tenké plátky a namočíme do směsi připravené ze soli, vejce a solamylu rozmíchaného s vodou. Po 20 min. maso vložíme na pánev s trochou rozehřátého oleje, za stálého míchání maso opečeme, vybereme a necháme odkapat. Zbylý olej v pánvi znovu rozpálíme. Přidáme spařené zelí a špenátové listy, trochu opečeme, zalijeme vývarem a krátce podusíme. Potom přidáme připravené maso, pokapeme sójovou omáčkou a vínem, posypeme glutasolem, dobře promícháme, podusíme asi 2 min. a přendáme na zahřátou mísu. Na pánvi rozpálíme 0,5 lžíce oleje, přidáme pepř a nadrcené chilli papričky, promícháme a prudce osmažíme. Takto připraveným pálivým olejem polijeme jídlo na míse. Podáváme s rýží.

Mohlo by Vás zajímat

Segetinský guláš
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
 · 01:15 · 
Baskické vepřové s fazolemi
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
 · 01:15
Zvíkovský rarášek v alobalu
Vepřové plátky mírně nakle­peme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrá­jen...
Uzbecký plov
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...