Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Vepřové maso > Tlačenka světlá
 

Tlačenka světlá

Tlačenka světlá
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
396x
Autor: neuveden

SUROVINY

500 g masa z vepřové hlavy
250 g libového masa z plece
1 vepřový jazyk
1 vepřové srdce
250 g vepřových kůžiček
1 střední cibule
cca 250 ml teplého vývaru z kůží a nožiček zbaveného tuku
mletý pepř
majoránka
sůl

POSTUP

Maso, jazyk, srdce a kůžičky opereme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka (nesmí být však převařené). Uvařené maso, jazyk (sloupnout) a srdce nakrájíme na větší kostky (asi 3 cm), kůžičky a cibuli jemně nameleme. Vše vložíme do nádoby, okořeníme, zalijeme přibližně 1 litrem vývaru zbaveného tuku (nejlépe nechat zchladnout, sebrat z vrchu tuk, posléze zase zahřát), promícháme a touto tlačenkovou směsí plníme umělá střeva s již zavázaným jedním koncem. Po naplnění střeva druhý konec zavážeme a vložíme do vroucí vody a zvolna vaříme 1,5–2 hodiny. Po vyjmutí tlačenku propíchneme tenkou jehlou, abychom z ní dostali vzduch.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.