Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Vepřové maso > Vařené vepřové koleno pečené v bochníku
 

Vařené vepřové koleno pečené v bochníku

Vařené vepřové koleno pečené v bochníku
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Náročnost
středně
obtížný
Počet zobrazení
1789x
Autor: neuveden

SUROVINY

1 vepřové koleno o váze 2,5 kg;
50 dkg mouky;
4 dkg droždí;
1 dl mléka;
4 dl piva;
30 dkg hnědých žampiónů;
1 vajíčko;
8-10 stroužků česneku;
4-5 ks bobkového listu;
6-8 jalovcových bobulí;
1 svazeček petrželové natě;
mletý kmín;
sůl;
pepř;

POSTUP

Vepřové koleno vaříme ve slané vodě s bobkovými listy, jalovcovými bobulemi a několika stroužky česneku. Pod pokličkou bude za půldruhé hodiny nebo za dvě hodiny měkké, načež koleno necháme vychladnout a vykostíme je.
Droždí s troškou cukru necháme naběhnout ve vlažném mléce, potom je smícháme s moukou, špetkou soli, mletým kmínem a pivem. Těsto dobře prohněteme a necháme je v teplém koutě pod čistou utěrkou přibližně 45 minut kynout.
Až těsto vykyne, znovu je prohněteme, vyválíme na pomoučeném válu a rozkrájíme na větší kusy. Vykostěné a vychladlé koleno potom rovněž rozkrájíme a jednotlivé kusy masa zabalíme do plátů těsta.
Takto vzniklé bochníky vložíme do pekáče vymazaného olejem. Na povrchu je potřeme vajíčkem a v troubě při teplotě 210 °C upečeme pěkně do hněda.
Mezitím si uděláme přílohu. Na pánvi si rozpálíme olej, na kterém osmahneme houby rozkrájené na větší dílky. Osolíme, opepříme, přidáme pár stroužků nadrobno nasekaného česneku a jemně nakrájenou petrželku. Potom všechny ingredience během několika minut orestujeme.
Tak získáme dobrou houbovou přílohu, kterou servírujeme k upečeným bochníkům.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2020
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.