
Velikonoční nádivka
SUROVINY
1 kg masa (vepřové
uzené
telecí
jehněčí
drůbeží
nemusí být všechny druhy ale alespoň tři)
50 dkg starších housek (můžou být i rohlíky nebo veka)
0,75 l masového vývaru
pepř
sůl
muškátový oříšek
6 vajec (zvlášť žloutky a bílky)
2 lžíce nasekaných mladých kopřiv nebo petržele
tuk na vymazání
uzené
telecí
jehněčí
drůbeží
nemusí být všechny druhy ale alespoň tři)
50 dkg starších housek (můžou být i rohlíky nebo veka)
0,75 l masového vývaru
pepř
sůl
muškátový oříšek
6 vajec (zvlášť žloutky a bílky)
2 lžíce nasekaných mladých kopřiv nebo petržele
tuk na vymazání
POSTUP
Každý druh masa uvaříme zvlášť v osolené vodě. Po uvaření jej vyjmeme a necháme vychladnout. Nakrájíme na kostičky o straně asi 1 cm. Housky nakrájíme a zalijeme teplým vývarem, promícháme. Housky by měly být provlhčené ale nesmí stát ve vývaru. Přidáme nakrájené maso a opět promícháme. Nyní je čas dát předehřát troubu asi na 180°C. Nádivku osolíme, opepříme, okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem, přidáme kopřivy nebo petrželku a 6 žloutků. Opatrně promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do nádivky. Naplníme vymazanou zapékací formu nebo pekáček. Pečeme 40-50 minut. Nádivku můžeme podávat teplou, třeba se špenátem nebo i studenou.
Recept "Velikonoční nádivka" porušuje má autorská práva.
KOMENTÁŘE

Nový komentář

Eugen Letý © 2004 - 2019
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.