Vepřová játra na rožni

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • vepřových jater 300 g
  • slaniny 100 g
  • vařené červené řepy 100 g
  • kapie 100 g
  • nakládané šalotky 100 g
  • sůl a pepř
  • olej
  • hořčice
  • nakládaná zelenina

Postup

1 1. Vepřová játra nakrájíme na stejné díly, stejně tak i slaninu.
2 2. Játra opatrně naklepeme, osolíme a opepříme, červenou řepu nakrájíme na úhledné plátky v síle 2-3 mm.
3 3. Paprikové lusky nakrájíme na vhodné dílky, šalotku necháme vcelku. Takto připravenou směs střídavě napichujeme na grilovací jehly a opékáme na grilu. Součastně ve spodním prostoru opékáme na misce brambory.
4 4. Servírujeme s opečenými bramborami, nakládanou zeleninou v pikantním nálevu a hořčicí.

Mohlo by Vás zajímat

Segetinský guláš
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
 · 01:15 · 
Baskické vepřové s fazolemi
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
 · 01:15
Zvíkovský rarášek v alobalu
Vepřové plátky mírně nakle­peme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrá­jen...
Uzbecký plov
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...