Vepřová panenka na slanině

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • vepřová panenka nebo pečeně - ideální velikost 350-400 g, anglická slanina (tenké, podlouhlé plátky), 12O-150 g, sůl, pepř, krystalový cukr, hořčice dijonského typu, tuk na vymazání formy (peču to na keramice)

Postup

1 Postup přípravy: Plátky slaniny naskládám na prkýnko tak, aby se částečně překrývaly. Na ně kolmo položím pokud možno podlouhlý špalíček masa. Maso osolím, opepřím, potřu hořčicí a vtlačím krystalky cukru. Zavinu do plátků slaniny. Vždy překrývám střídavě zprava a zleva. Nakonec přichytím jehlou. Maso je potřeba zabalit ze všech stran, aby nevytékala šťáva ven. Peču v mírně předehřáté troubě, dle velikosti a typu masa 25-35 minut. Odměnou za Vaši námahu při zavinování bude nádherně vypečená, křupavá červená slaninka a zajímavá chuť vepřového. Servíruji nakrájené na plátky s rýží nebo vařeným bramborem.
2 Vlastní verze receptu Mary Berry.

Mohlo by Vás zajímat

Segetinský guláš
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
 · 01:15 · 
Baskické vepřové s fazolemi
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
 · 01:15
Zvíkovský rarášek v alobalu
Vepřové plátky mírně nakle­peme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrá­jen...
Uzbecký plov
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...