Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Vepřové maso > Vepřová pečeně s houbami a česnekem - Stuffed loin of Pork
 

Vepřová pečeně s houbami a česnekem - Stuffed loin of Pork

Vepřová pečeně s houbami a česnekem - Stuffed loin of Pork
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
2004x
Autor: neuveden

SUROVINY

Suroviny:
1 kg vepřového žebírka
houby
4 stroužky česneku
vývar
Příloha: brambor, knedlík, chléb

POSTUP

Postup přípravy:
Koupíme pěkný, tučný kousek vepřového žebírka, ale kůži a kosti odřízneme. Až je naplníme houbami a česnekem bude to dobrůtka! Nejlépe, když je to pravý venkovský vepř a nikoliv ten stresovaný chudák z velkochovu. Maso pěkně nařízneme tak, že vytvoříme kapsu a do ní dáme houby. Je celkem jedno jaké to jsou houby (hříbky, žampiony aj.). Pokud máme jen sušené houby musíme je asi tak na půl hodiny namočit. Ale vodu z nich nevyléváme, bude se nám ještě hodit. Pokud máme, tak můžeme použít lanýže (ho, ho, :o)) jako to dělají v Perogordu, ale je to trochu extravagantní. Pak houby vezmeme a naplníme jimi maso. Je nakonec dobré mít vždycky nějaké houby při ruce. Hodí se do polévek do nákypů, no do čehokoliv. Když je namočíme a trochu obložíme bude z nich třeba i skvělá omeleta.
K houbám v naší masité kapse ještě přistrčíme na plátky nakrájený česnek. Česnek dodá vepřovému vynikající chuť, neboť česnek miluje vepřové a při pečení báječně voní. Je to prostě nádhera!
A jestliže jsme tak šikovní jako řezníci a umíme dělat ty pěkné smyčky s provázku, tak jimi pěkně pečínku svážeme a nebo ji stáhneme gumičkami z drůbeže. Jsou to však speciální gumičky určené k pečení drůbeže, svazují se jimi nohy a jsou pro vaření již vymyšlené a vhodné. Dáme maso na pekáč obrátíme a ještě posypeme trochou soli. A teď vezmeme všechno co jsme my nebo řezník z masa odřízli. Je to důležité, je v tom veškerá chuť a vůně. Tímto obložíme naši pečínku. Ve Skotsku neprodávají pečínku s vrchní kůží, je to škoda.
Maso upečeme dozlatova za podlévání, k tomu přece máme uschovanou šťávu z namočených hub, nebo si nachystáme kvalitní telecí nebo hovězí vývar a tím přelijeme maso, které nám už zhnědlo a kůžička a kosti mu dodaly krásnou vůni. No a teď to dáme do trouby asi na hodinu a půl. Maso musí být velmi dobře propečené!
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.