Vepřové a la zvěřina
Suroviny
- půl kila vepřového masa (libové)
- oleje 3 lžíce
- trochu polohrubé mouky
- červeného vína (suchého) 4 dl
- pomeranče nakrájené na kolečka (z toho jeden na ozdobu na talíř) 2
-
koření:
- tymiánu 1 lžička
- dobromysli 1 lžička
- jalovce (kuličky) 1 lžička
- soli 1 lžička
- brusinek 4 lžíce
- jahodového nebo třešňového džemu 3 lžíce
Postup
1 Vepřové maso nakrájíme na plátky, obalíme v mouce a opečeme na oleji. Přidáme koření, podlijeme polovinou červeného vína a trochou vody a dusíme téměř do měkka. Pak přidáme brusinky, džem a zbytek červeného vína a dusíme ještě 10 minut. Nakonec vložíme jeden pomeranč nakrájený na kolečka a necháme jen přejít varem.
2 Jako příloha jsou dobré krokety, ale i bramborové knedlíky.
Mohlo by Vás zajímat
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
· 01:15 ·
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
· 01:15
Vepřové plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrájen...
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Komentáře