Vepřové kari
01:10
Suroviny
na porce
- koření kari 2 polévkové lžíce
- rybí omáčky 2 polévkové lžíce
- hrnku kořene zázvoru, nastrouhaného 0,33
- cukru 1 polévková lžíce
- hrnku oleje 0,25
- plátků z vepřové kýty 6
- černé sojové omáčky 2 polévkové lžíce
- hrnku v octě nakládeného česneku 0,5
- hrnku šťávy z tamarindu indického 0,25
- a 0,333333333333333 hrnku vody 2
-
Kari:
- šalotky, nakrájené 3 polévkové lžíce
- soli 1 čajová lžička
- a půl lžíce citrónové kůry, nastrouhané 2
- česneku 2 polévkové lžíce
- krevetové omáčky 1 polévková lžíce
- pálivá paprika
Postup
1 Při přípravě kari omáčky smícháme všechny suroviny do hladka, odložíme.
2 Maso naložíme do směsi z černé sojové omáčky a kari koření. Necháme 20 minut odložené.
3 V pánvi wok nahřejeme při střední teplotě olej. Přidáme kari omáčku a chvíli mícháme. Poté přidáme maso. 2-3 krát obrátíme. Přilejeme vodu a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut. Přidáme zázvor, česnek, rybí omáčku, cukr a tamarindovou šťávu, mícháme. Přikryjeme a zvolna vaříme 10-15 minut. Odejme z tepla
Mohlo by Vás zajímat
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
· 01:15 ·
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
· 01:15
Vepřové plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrájen...
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Komentáře