Vepřové koleno na pivě se šťouchanými brambory

Vepřové koleno na pivě se šťouchanými brambory
1 hodnocení02:00snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • vepřové koleno
  • vepřová kolena 3
  • černého piva (může být i řezané) 500 ml
  • stroužků česneku 15
  • cibule 4
  • plnotučné hořčice 8 lžic
  • mletá sladká paprika
  • nové koření
  • pepř černý celý
  • bobkový list
  • kmín
  • vody na podlití 300 ml
  • instantní jíška tmavá nebo chlebová střídka na zahuštění šťávy
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • provázek
  • hořčice
  • čerstvý strouhaný křen
  • šťouchané brambory
  • brambor 500 g
  • slaniny 100 g
  • mladé lahůdkové cibule s natí 3
  • sůl
  • pepř

Postup

1 1. Vepřové koleno vykostíme, kůži nakrojíme na mřížky a do masa řádně vetřeme hořčici, sůl, pepř, kmín, sladkou papriku a česnek krájený najemno. Zarolujeme a dobře svážeme provázkem.
2 2. Vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme, zasypeme hrubě krájenou cibulí, přidáme nové koření, bobkový list a celý pepř. Zalijeme pivem, zakryjeme alobalem nebo poklicí a dáme péct do trouby při 180°C na cca 1 až 1,5 hodiny. V průběhu pečení maso podléváme a přeléváme. Jakmile je maso měkké, odkryjeme alobal a maso dopékáme na barvu a dokřupava.
3 3. Veškerou šťávu s rozpečenou cibulí slijeme do hrnce, zredukujeme a lehce dohustíme jíškou nebo chlebovou střídkou. Podle potřeby dochutíme. Z masa odstraníme provázek.
4 4. Prokrojené koleno podáváme se šťávou a brambory. Doplníme hořčicí a strouhaným křenem.
5 Brambory uvaříme ve slupce doměkka, rozšťoucháme, ochutíme solí, pepřem, drceným kmínem. Slaninu a mladou cibuli nakrájíme najemno, orestujeme a zamícháme do brambor.

Poznámka

http://www.ceskatelevize.cz/program/detail.php?&idp=10098596620&day=1156716000&time=17%3A00&ch=1&deid=1137&recept=77

Mohlo by Vás zajímat

Segetinský guláš
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
 · 01:15 · 
Baskické vepřové s fazolemi
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
 · 01:15
Zvíkovský rarášek v alobalu
Vepřové plátky mírně nakle­peme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrá­jen...
Uzbecký plov
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...