Vepřové kotlety na hořčici
00:50
Postup
1 1. Silnější kotlety naklepeme, po krajích nařízneme a opečeme v malém množství oleje na prudkém ohni dozlatova. Osolíme a opepříme je. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a za stálého míchání ji rovněž osmahneme dozlatova. Opečené kotlety vyjmeme a šťávu s cibulí zalijeme rajčatovým protlakem, rozředěným asi 1 dl vody. Přidáme bobkový list, trochu tymiánu a mícháme, aby se omáčka dobře spojila. Potom do ní vložíme kotlety, ochutíme je utřeným česnekem, doplníme hořčicí a nezakryté dusíme na mírném ohni ještě asi 20 minut
Poznámka
francouzskyMohlo by Vás zajímat
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
· 01:15 ·
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
· 01:15
Vepřové plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrájen...
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Komentáře